PE voteaza asigurarea drepturilor de pensie suplimentara pentru muncitorii mobili


In contextul imbatranirii populatiei UE, crearea unei scheme de pensii ocupationale este din ce in ce mai incurajata.

Dar aceste pensii nu au valoare pentru muncitorii europeni care se multa in alta tara UE pentru a lucra, deoarece pot pierde beneficiile datorita regulilor diferite in UE28. Parlamentul European va dezbate si vota saptamana viitoare un raport privind dobandirea si pastrarea drepturilor minime la pensia suplimentara.

Muncitorii mobili beneficiaza deja de drepturile de pensie de la stat, care sunt protejate de dreptul UE. Dar aceasta protectie nu functioneaza pentru schemele de pensie suplimentara (pensii ocupationale finantate sau cofinantate de angajatori).

Parlamentul European va dezbate si vota saptamana viitoare un acord neoficial cu Consiliul privind reguli noi ce asigura pastrarea drepturilor pensiilor suplimentare de catre muncitorii mobili. Regulile fixeaza cerinte minime referitoare la perioada activa necesara pentru pastrarea dreptului la pensia suplimentara (care nu trebuie sa depaseasca trei ani). La insistenta Parlamentului European, aceste reguli se aplica acum muncitorilor transfrontalieri.

Dupa incheierea acordului dintre PE si Consiliu, raportoarea Ria Oomen-Ruijten (PPE, Olanda) a spus: ``Muncitorii europeni se pot bucura acum de drepturi depline la pensie cand se muta in alt stat membru. Legislatia va ajuta la eliminarea barierelor din calea liberei circulatii a muncitorilor``.

Daca Parlamentul European aproba acordul, statele membre vor ava la dispozitie patru ani pentru a transpune regulile noi in legislatia nationala.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat