In perioada 31 martie 04 aprilie 2014 Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 3 mil. de lei


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 31 martie 04 aprilie 2014, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 3.053.600 de lei.

Au fost depistate 300 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 3.206 controale, din care 3.065 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 2.349.600 de lei din care 1.740.000 de lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 577 de angajatori.

34 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare. Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale au fost inaintate 13 propuneri de cercetare penala.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 2.060 de controale si 1.447 de angajatori au fost sanctionati.

S-au aplicat amenzi in valoare de 704.000 de lei. La 3 angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare. La 4 angajatori s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 44 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 22 dintre acestea s-au inregistrat in municipiul Bucuresti.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat