In perioada 2-6 iunie, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 2,6 mil. de lei


In urma controalelor din perioada 2-6 iunie, Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare totala de 2.683.200 de lei si a depistat 189 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 2.885 de controale, dintre care 2.759 au fost pentru munca fara forme legale. In total, au fost aplicate amenzi de 2.108.200 de lei, iar 1.440.000 de lei au fost doar pentru munca la negru.

In plus, au fost sanctionati 567 de angajatori, iar 5 propuneri de cercetare penala au fost inaintate pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale. 16 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.834 de controale si 1.187 de angajatori au fost sanctionati. La 4 angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare. La 5 angajatori s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor.

Amenzile aplicate s-au ridicat la 575.000 de lei.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 37 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat