Deputatii au adoptat majorarea pensiilor pentru gradul I si II de munca


Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul privind recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în conditii grele.
Astfel, pensionarii care au fost incadrati in grupa I de munca vor beneficia de o majorare cu 50% a punctului de pensie, iar cei din grupa a II-a de o marire de 25%. Initiativa legislativa a fost adoptata de 173 de deputati, 35 au votat impotriva in timp ce 7 s-au abtinut. Prevederile legii intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Proiectul de lege a fost initiat de parlamentarii PD-L si prevede o crestere de 50% a punctului de pensie pentru cei incadrati in grupa intai de munca si reducerea cu 50% a varstei de pensionare. Astfel, la un an de munca se reduce varsta de pensionare cu 6 luni. Pentru grupa a doua de munca, este prevazuta o crestere de 25% a punctului de pensie si o reducere a varstei de pensionare cu 25%. Astfel, la un an de munca se reduce varsta de pensionare cu 3 luni. Aceste majorari ale punctului de pensie trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Initiativa legislativa a fost respinsa la Senat. Potrivit procedurii legislative, dupa ce a fost adoptata si de Camera Deputatilor, legea merge la promulgare la presedintele Traian Basescu.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat