Inspectia Muncii a depistat 216 persoane fara contracte de munca in prima saptamana lucratoare a anului 2015


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 05 09 ianuarie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 397.100 de lei, adica 90.250 de euro. Au fost depistate 216 persoane care lucrau fara forme legale.

Dintre acestea 177 de persoane au fost descoperite in judetul Arad, la 3 angajatori, 157 la o societate comerciala cu obiect de activitate jocurile de noroc si pariuri, 12 persoane la un transportator de marfuri si 8 persoane la un constructor de cladiri.

In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 333.100 de lei din care 227.500 de lei pentru munca la negru. 32 de persoane au fost sanctionate pentru ca au acceptat sa munceasca fara incheierea unui contract individual de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 64.000 de lei. Pentru deficientele constatate, inspectorii de munca din judetul Dolj au dispus oprirea din functiune a 3 echipamente pentru a fi prevenite posibile accidente.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 37 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea 18 au fost comunicate de Inspectoratul teritorial de munca al municipiului Bucuresti.

``Atrag atentia ca prin primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale incheiate, angajatorii risca sanctiunea legii penale iar legislatia muncii pedepseste contraventional nu doar munca la negru ci si neinregistrarea contractelor de munca in Registrul General de Evidenta a Salariatilor.`` - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat