Studiu CE ref. PIB-ul pe cap de locuitor si ocuparea fortei de munca in Romania


Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a crescut in Romania cu mai mult de 10% din 2007 pana in prezent, o exceptie pozitiva la nivel european, conform celui mai recent raport publicat de Comisia Europeana.

Totodata, spre deosebire de alte state membre, Romania a avut o politica de ridicare sau protectie a plafonului minim de salarizare, ce a condus la reducerea discrepantelor salariale.

In ceea ce priveste combaterea efectelor recesiunii prin formare profesionala si invatamant, Romania inregistreaza o rata peste media UE a tinerilor care nu sunt implicati in niciun fel de activitate (16% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, fata de 13% media UE28 in 2013). In perioada 2007 - 2012, Romania este statul membru cu cea mai mare reducere a investitiilor in educatie (cu 40%), urmata de Ungaria (30%), Marea Britanie, Letonia, Grecia, Italia si Portugalia (cu aproximativ 20%).

Studiul Comisiei Europene prezinta comparativ cei mai recenti indicatori din sfera sociala, concentrandu-se pe crearea locurilor de munca, cresterea productivitatii si combaterea somajului si a saraciei. De asemenea, raportul dedica un capitol consecintelor crizei economice asupra nivelului de convergenta dintre statele membre ale Uniunii, in ceea ce priveste gradul de ocupare, productivitatea muncii si nivelul produsului intern brut. Potrivit studiului, statele membre care ofera locuri de munca de calitate, investesc in capitalul uman si iau masuri eficiente de protectie sociala sunt mai rezistente in fata crizei economice.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat