Proiectul Noului Cod Fiscal a fost dezbatut de Guvern


Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante Publice, astazi 18 februarie 2015, in sedinta de Guvern au fost introduse pe ordinea de zi, in prima lectura, proiectele noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala.

Ministrul Finantelor Puplice, Darius Valcov a declarat ca ``Beneficiul pentru economie al noului pachet fiscal este unul major, mergand de la cresterea veniturilor clasei de mijloc si la crearea de noi locuri de munca (scaderea TVA si reducerea fiscalitatii pentru microintreprinderile active), pana la cresterea veniturilor la bugetul de stat si la cresterea eficientei ANAF. Proiectele celor doua Coduri cuprind puncte de vedere ale tuturor partilor interesate si merita sustinerea tuturor fortelor politice, intrucat Romania are nevoie de o viziune fiscala unitara si de o foarte buna pregatire a economiei pentru momentul intrarii in zona euro. Noile Coduri pot deveni motorul cresterii economice nu doar in 2016, ci in urmatorii 4 ani``

Noile Coduri implica urmatoarele schimbari:

-Scaderea T.V.A-ului pana la 18%, iar la carne, peste, legume si fructe pana la 9%

-Scaderea cotei unice pana la 14%

-Reducerea fiscalitatii pentru microintreprinderile active

-Eliminare impozit pe dividende

-Eliminarea a 19 taxe si impozite

Potrivit comunicatului Proiectul are urmatoarele beneficii.Exemplu de calcul, pentru 2016:

- Costul bugetar net al masurilor (- 6,81 mld lei in 2016)
- Impact pozitiv in cresterea economica (+1,7% din PIB)
- Impact pozitiv in cresterea consumului populatiei (+1,9%)
- Crearea de noi locuri de munca (+ 325 mii de noi locuri de munca)Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat