MMFPSPV a organizat doua evenimente in cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice de informare si relationare cu cetatenii"


Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a organizat astazi, 26 Februarie 2015, doua evenimente in cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice de informare si relationare cu cetatenii, din cadrul Ministerului” . Acestea au avut loc concomitent in Ramnicu Valcea si Bucuresti.

Astfel, evenimentul de la Ramnicu Valcea a fost dedicat sesiunii regionale de informare privind rezultatele proiectului care face parte dintr-o serie de activitati de promovare derulate in cadrul Componentei VIII - realizarea unei campanii de informare la nivel national privind modernizarea serviciilor de informare oferite de MMFPSPV precum si principalele drepturi sociale ale cetatenilor gestionate prin sistemul MMFPSPV.

Seminarul national de la Bucuresti, din cadrul Componentei V a proiectului - ``Dezvoltarea retelei de comunicatori pentru serviciile publice de informare`` a reunit membri ai Retelei de comunicatori precum si ai Retelei de informare. Principalele teme de discutie au vizat analiza obiectivelor care s-au indeplinit pana in prezent in proiect precum si pregatirea obiectivelor viitoare. O atentie deosebita s-a acordat prezentarii servicului Tel Verde care functioneaza din luna august 2014 si care inregistreaza o medie de 800 apeluri telefonice lunare din partea cetatenilor. In atentia participantilor la evenimentul din Bucuresti s-a aflat si Comunitatea de practica din cadrul proiectului care a avut pana in prezent 8 intalniri. In cadrul acestora, membrii grupurilor de lucru au fost instruiti in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, o parte dintre acestia aducand idei noi de proiecte pentru implementarea in cadrul MMFPSPV.

Ambele evenimente au urmarit obiectivul general al proiectului, respectiv imbunatatirea furnizarii serviciilor de informare si relationare oferite cetatenilor, in vederea cresterii transparentei administratiei publice si a increderii cetatenilor, prin simplificarea barierelor administrative si prin reducerea timpului alocat furnizarii acestor servicii.
MMFPSPV isi propune astfel sa faciliteze accesul cetatenilor la informatiile din domeniul social, prin dezvoltarea unor instrumente integrate de comunicare si prin promovarea unei infrastructuri de informare adaptata nevoilor actuale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara 2 - ``Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare``, Domeniul major de interventie 2.2 ``Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor``Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat