ANAF a demarat Proiectul de combatere a muncii la negru


Incepand cu luna februarie 2015, a fost extins la nivel national Proiectul de combatere a muncii la negru. In acest scop, au fost selectati pentru inspectie fiscala contribuabili suspectati de nedeclararea veniturilor din salarii, avand ca obiectiv verificarea impozitului pe veniturile din salarii si a contributiilor sociale obligatorii.

Se estimeaza ca in anul 2015 vor fi effectuate verificari la peste 1000 de contribuabili.

La selectarea contribuabililor se va avea in vedere un set complex de criterii de risc, dintre care exemplificam:

- inregistrarea de salarii subdeclarate fata de media pe ramura;
- numarul mediu de salariati conform bilantului;
- cheltuiala medie cu salariile
- ponderea cheltuielilor de personal in cheltuieli de exploatare;
- ponderea cheltuielilor de personal in cifra de afaceri;
- sume datorate actionarilor/asociatilor;
- numarul mediu de asociati;
- numarul de angajati cu salariu minim pe economie;
- codul CAEN.

Astfel, organelle fiscale teritoriale au finalizat, pana la data de 31.01.2015, un numar de 489 inspectii fiscale pe contributii sociale si impozit pe venituri de natura salariala la contribuabili selectati in cadrul proiectului pilot, in urma carora s-au stabilit obligatii fiscale suplimentare in sume totala de peste 143 milioane de lei, s-au aplicat amenzi in suma de 340.000 lei, au fost inaintate organelor de urmarire si cercetare penala sesizari penale pentru un prejudiciu in valoare de aproape 20 milioane de lei si s-au instituit masuri asiguratorii in suma totala de peste 45 milioane de lei.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat