Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 1.035.300 lei


In perioada 2 4 decembrie 2015, Inspectia Muncii a desfasurat o actiune de control, in urma careia a aplicat amenzi in valoare totala de 1.035.300 de lei, depistand, totodata, 69 de persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi de 807.800 lei. Numai pentru munca le negru amenzile au insumat 560.000 lei. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii au inaintat doua propuneri de cercetare penala.

Totodata, au fost sanctionati 187 angajatori, in urma a 810 controale.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 227.500 lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 45 evenimente, urmand sa se decida daca acestea se incadreaza ca accidente de munca. In acelasi domeniu au fost sanctionati 414 angajatori, in urma celor 571 controale.

"Am ales drept obiectiv principal aplicarea unitara a legii si comunicarea rezultatelor inregistrate in urma controalelor. Suntem imediat la fata locului atunci cand au loc evenimente si cercetam fiecare aspect, fie ca este vorba de domeniul relatiilor de munca, de securitate si sanatate in munca sau de supravegherea pietei", a declarat domnul Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat