In perioada 03-07.10.2016 Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de peste 200.000 de euro


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 03 07 octombrie 2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1.065.000 de lei, adica 242.045 de euro. Au fost depistate 622 de persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.029.500 de lei din care 630.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale, inspectorii de munca au facut 9 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 303 angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 355.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 55 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 733 de angajatori in domeniu.


``Dupa concentrarea actiunilor pe caracterul preventiv al controalelor in domeniile de competenta, conducerea Inspectiei Muncii a analizat oportunitatea crearii unei aplicatii electronice pentru reducerea birocratiei din executarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri. Vom crea acest soft destinat beneficiarilor care folosesc munca zilierilor, care va permite completarea on-line cu date si care fi disponibil la sfarsitul anului. Va functiona o perioada in paralel cu sistemul existent pentru a da posibilitatea tuturor utilizatorilor sa se familiarizeze cu registrul electronic.`` - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat