In ultimele zile ale anului 2016, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de circa 158.000 de euro


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 19-23 decembrie 2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 157.155 de euro, adica 707.200 de lei.

Au fost depistate 312 persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 424.700 de lei din care 280.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut o propunere de cercetare penala, in judetul Caras Severin. Au fost sanctionati 236 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 282.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 63 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. S-au dispus 4 opriri de echipamente pentru evitarea accidentarilor si sistarea activitatii la un angajatur din judetul Prahova. Au fost sanctionati 698 de angajatori, in domeniu.

``La o prima analiza a rezultatelor din anul trecut am observat ca actiunile cu caracter preventiv ale inspectorilor de munca au avut efectul scontat. Pentru anul 2017 ne propunem intensificarea controalelor, un Plan de actiuni la nivel national care sa includa toate domeniile sensibile, atat in domeniul relatiilor de munca dar si al securitatii si sanatatii in munca. Pentru munca la negru vom mentine toleranta zero si speram sa avem cat mai putine cazuri in care angajatorii incalca prevederile legale referitoare la incheierea contractelor individuale de munca.``- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat