In perioada 29.02 04.03.2017, Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 360.000 de euro


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 29.02 04.03.2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 363.409 euro, adica 1.599.000 de lei.

Au fost depistate 127 de persoane care lucrau la negru. 38 dintre acestea erau din judetul Arges.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.121.500 de lei din care 755.007 lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala, din care 3 in judetul Arges. Au fost sanctionati 389 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 477.500 de lei.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 64 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost dispuse 3 opriri de echipamente si 3 sistari de activitate pentru evitarea accidentarilor.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat