HG privind stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie 2018 ca zile libere a fost publicata in M. Oficial


In Monitorul Oficial numarul 1061 din data de 14 decembrie 2018 a fost publicata Hotararea nr. 983/2018 privind stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie 2018 ca zile libere

Potrivit HG 983/2018 Pentru personalul institutiilor si autoritatilor publice, zilele de 24 si 31 decembrie 2018 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de munca stabilite ca zile libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 ianuarie 2019, potrivit planificarilor stabilite.

Pentru munca prestata astfel prestata nu se acorda timp liber corespunzator.

Prevederile HG 983/2018 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 24 si 31 decembrie 2018 si nici participantilor in aceste procese.

In zilele de 24 si 31 decembrie 2018, prin centrala Ministerului Finantelor Publice se efectueaza operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.

Prin exceptie, personalul din cadrul unitatilor Trezoreriei Statului poate desfasura in zilele de 24 si 31 decembrie 2018 activitatile stabilite prin normele metodologice privind incheierea exercitiului bugetar al anului 2018, aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.

Unitatile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care in datele de 24 si 31 decembrie 2018 au scadenta la obligatiile de plata aferente conventiilor de imprumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadentarelor de plata anexate acestora la conventiile de imprumut, vor efectua plata sumelor scadente inaintea acestor date.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat