Guvernul a modificat Regulamentul-cadru pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant".


In Monitorul Oficial nr. 249 din 01.04.2019 a fost publicata Hotararea nr. 167/2019 pentru modificarea art. 7 alin. (1) si (2) din Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca, precum si a conditiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant", aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 34/2018.

Incepand cu 1 aprilie 2019 Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca, precum si a conditiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant" s-a modificat dupa cum urmeaza:

Unitatile si institutiile din sistemul de invatamant sunt obligate sa adopte masuri tehnice si organizatorice care sa conduca la desfasurarea activitatilor in conditii de munca optime, in termen de cel mult 36 de luni de la constatarea prin buletine de determinare a conditiilor de munca.
Unitatile/Institutiile din sistemul de invatamant efectueaza periodic masuratori la locurile de munca in timpul desfasurarii activitatilor. Aceste perioade nu pot fi mai mari de 36 de luni."

Astfel, termenul de adoptare a masurilor tehnice si organizatorice care sa conduca la desfasurarea activitatilor in conditii de munca optime, precum si perioada maxima pentru efectuarea masuratorilor la locurile de munca prevazute de lege au fost prelungite de la 6 luni la 36 de luni.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat