Noi drepturi de muncă pentru sezonierii din UE


Parlamentul European a adoptat, miercuri, o propunere de directivă prin care sezonierii din statele membre să aibă parte de un tratament egal cu alţi lucrători.
Conform acestei directive ei vor fi informaţi despre posturile vacante, vor avea acces la facilităţi colective şi la cursuri de formare profesională. "Numărul lucrătorilor temporari intermediaţi de agenţii specializate din UE se ridică la aproximativ trei milioane, iar cifra de afaceri pe care aceştia o produc este de peste 75 miliarde euro", a menţionat raportorul PE, Harlem Desir. Anterior, PE îmbunătăţise propunerea de directivă a Comisiei Europene, introducând detalii prin care lucrătorii temporari vor beneficia de aceleaşi condiţii de muncă şi drepturi salariale ca ceilalţi muncitori. Parlamentul a adoptat, astfel, amendamente care stabilesc că toţi angajaţii agenţilor de muncă temporară au dreptul la un nivel minim de protecţie începând cu prima zi de muncă. Directiva va trebui implementată de statele membre în cel mult trei ani de la intrarea sa în vigoare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat