Guvernul a aprobat infiintarea postului de atasat pe probleme de munca si sociale in cadrul Ambasadei Romaniei in Statul Israel


Guvernul a aprobat Memorandumul pentru infiintarea postului de atasat pe probleme de munca si sociale in cadrul Ambasadei Romaniei in Statul Israel, necesar pentru clarificarea procesului de acordare de indemnizatii supravietuitorilor Holocaustului, precum si pentru gestionarea situatiilor cu care se confrunta cetatenii romani pe teritoriul Statului Israel.

Decizia a fost luata in urma solicitarilor primite in cadrul intalnirilor cu reprezentantii World Jewish Restitution Organisation (WJRO) din 9 mai 2018 si din 19 februarie 2019, cand unul dintre subiectele abordate a fost cel al procesului de acordare de indemnizatii supravietuitorilor Holocaustului.

Astfel, in materie de indemnizatii pentru supravietuitorii Holocaustului au fost semnalate unele dificultati legate de birocratia generata de documentatia ce trebuie depusa de acestia, in conditiile in care majoritatea solicitantilor au varste de peste 90 de ani. Majoritatea acestor persoane se adreseaza in mod constant secretarului general al WJRO, Colette Avital, avand in vedere ca in cadrul Ambasadei Romaniei la Tel Aviv nu exista o persoana (atasat pe probleme de munca si sociale) care sa gestioneze problematica mentionata.

In cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale functioneaza Corpul atasatilor pe probleme de munca si sociale, care asigura reprezentarea ministerului in cadrul misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate.

Personalul desemnat in calitate de atasat pe probleme de munca si sociale are urmatoarele atributii:

- sustinerea si protejarea intereselor lucratorilor romani in strainatate;

- promovarea mobilitatii lucratorilor in strainatate;

- informarea lucratorilor asupra riscurilor muncii ilegale.

De asemenea, atasatii pe probleme de munca si sociale solutioneaza cu operativitate problemele de natura sociala si de munca cu care se confrunta cetatenii romani si in acest sens colaboreaza cu autoritatile statului in vederea sprijinirii integrarii sociale a cetatenilor romani.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat