Ajutoare de urgenta de pana la 5 milioane lei pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor afectate de inundatii in cursul anului 2019


Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta pe parcursul anului 2019, pentru sprijinirea populatiei afectate de inundatii, alunecari de teren, fenomene meteorologice periculoase, produse incepand cu luna mai 2019.

Ajutoarele de urgenta se acorda in limita sumei de 5 milioane lei din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, astfel:

- cate 3.000 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de peste 90%;
- cate 2.000 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie cuprinsa intre 50% si 90% inclusiv ;
- cate 1.500 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de pana la 50% exclusiv.
- in cazul in care, in urma inundatiilor, alunecarilor de teren si fenomenelor meteorologice deosebite se inregistreaza pierderi de vieti omenesti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiaza suplimentar de suma de 5.000 lei.

Ajutoarele de urgenta nominale se aproba prin nota a ministrului Muncii si Justitiei Sociale, pe baza borderourilor agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, borderourile fiind avizate de primarii localitatilor afectate si de prefecti.

Pentru sprijinirea prompta a populatiei pe parcursul anului 2019 si pentru combaterea rapida a riscului de excluziune sociala a celor afectati, normele de acordare a ajutoarelor de urgenta au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie sa completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminata.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat