Procedura de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a fost simplificata, iar nomenclatorul serviciilor sociale a fost completat


Guvernul a decis simplificarea administrativa pentru acreditarea furnizorilor de servicii sociale si licentierea serviciilor sociale, in sensul revizuirii formularelor de solicitare a certificatului de acreditare si licentei de functionare, dar si in sensul eliminarii din lista documentelor justificative a autorizatiilor administrative eliberate de alte autoritati publice.

Masurile de simplificare au fost decise la mai mult de trei ani de implementare a procesului de asigurare a calitatii in domeniul serviciilor sociale, respectiv de acordare a certificatelor de acreditare si a licentelor de functionare. In acest timp au fost eliberate peste 3.848 de certificate de acreditare pentru furnizori de servicii si 3.578 de licente de functionare, detinute de 1.244 de furnizori de servicii sociale.

Proiectul de hotarare a Guvernului privind modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale elimina din lista documentelor justificative pentru acreditarea furnizorului de servicii sociale CV-ul si copia contractului individual de munca, acestea fiind incluse in lista documentelor justificative pentru acreditarea serviciilor sociale.

Actul normativ mai include si o solutie de simplificare administrativa care consta in eliminarea din lista documentelor justificative pentru acordarea licentelor de functionare a serviciilor sociale a autorizatiilor administrative eliberate de alte autoritati publice, obligativitatea verificarii domeniilor respective revenind acelor institutii.
In ceea ce priveste Nomenclatorul serviciilor sociale, acesta a fost revizuit, fiind introduse telefonul copilului, serviciul pentru sprijinirea victimelor infractiunilor, linie telefonica de urgenta (help line) destinata victimelor violentei domestice.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat