CEDO: neasigurarea unui cadru legal eficace pentru prevenirea si pedepsirea traficului uman reprezinta o incalcare a Conventiei


In Hotararea Camerei din data de 18.07.2019, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut, in unanimitate, ca a existat o incalcare a Articolului 4 (interzicerea sclaviei si a muncii fortate) din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

In cauza, trei cetateni rusi au sustinut ca au fost victime ale traficului de persoane. In particular, acestia au aratat ca au fost fortati sa presteze servicii sexuale contra-cost in Grecia.

Curtea a aratat ca in Rusia nu a existat un cadru legal eficace si suficient pentru a pedepsi traficantii sau pentru a asigura prevenirea traficului uman. Mai mult, s-a aratat faptul ca autoritatile competente nu au gestionat situatia cu nivelul de diligenta cerut de articolul 4 din Conventie.



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat