Ministerul Muncii a organizat o conferinta internationala pentru combaterea marginalizarii si excluziunii sociale


In contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Strategiei UE pentru regiunea Dunarii (SUERD), Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a organizat conferinta internationala cu tema ”Combaterea marginalizarii si excluziunii sociale in Regiunea Dunarii”, in perioada 23-26 septembrie 2019, in localitatea Murighiol, judetul Tulcea.

Conferinta a vizat facilitarea schimbului de know-how in domeniu si incurajarea cooperarii transnationale in domeniul asistentei sociale, in vederea cresterii calitatii serviciilor sociale, prevenirii si combaterii marginalizarii, saraciei si excluziunii sociale.

Temele abordate corespund Ariei Prioritare 9 - Investitia in oameni si capacitati si cuprind: schimbul de experienta si bune practici in ceea ce priveste combaterea marginalizarii si excluziunii sociale in Regiunea Dunarii, inovarea in serviciile sociale, dezvoltarea resurselor umane in domeniul asistentei sociale, networking si crearea cadrului care sa promoveze si stimuleze cooperarea transnationala intre statele implicate si dezvoltarea de proiecte comune in domeniul incluziunii sociale si reducerii saraciei.

Conferinta a inclus si o sesiune de lucru practica, care a implicat deplasarea in comunitatile marginalizate din regiune.

Conferinta a fost organizata in cadrul proiectului ``Dezvoltarea sistemului de asistenta sociala pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale`` si a fost finantata din bugetul acestuia.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat