Ministerul Muncii si Justitiei Sociale reaminteste majorarile punctului de pensie. Preconizari pentru majorari viitoare.


In contextul celebrarii Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a amintit printr-un comunicat de presa majorarile punctului de pensie ce au avut loc si ce se preconizeaza pentru anul urmator.

MMJS aminteste ca, incepand cu 1 septembrie 2019, toate cele cinci milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate au fost majorate, valoarea punctului de pensie fiind ridicata de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, iar indemnizatia sociala, denumita si pensie minima, de la 640 la 704 lei. In acelasi timp, plafonul pentru acordarea de medicamente compensate a fost marit de la 990 de lei la 1.138 de lei.

Tot in vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale persoanelor varstnice din Romania, pentru anul viitor este prevazuta o noua majorare a valorii punctului de pensie, de la 1.265 de lei la 1.775 de lei.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat