Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita


In data de 5 octombrie 2019, in urma unui accident rutier produs in judetul Ialomita, intre Slobozia si Urziceni, 9 persoane au murit si sapte au fost ranite, cele mai multe fiind femei. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obtinut de acestea era singura sursa de venit prin care se asigura si ingrijirea copiilor aflati in intretinere.

Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau ranit in accident, Hotararea de Guvern aprobata in data de 11.10.2019 prevede acordarea unui ajutor de urgenta in valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat in intretinerea uneia dintre aceste persoane se acorda un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

La propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenta familiilor si persoanelor care se afla in situatii de necesitate cauzate de calamitati naturale, incendii, accidente, precum si pentru alte situatii deosebite datorate starii de sanatate ori care pot conduce la riscul de excluziune sociala.

Ajutoarele de urgenta se suporta din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat