Proiect de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii. Cate posturi sunt alocate?


Proiectul de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, in vederea ajustarii aparatului de lucru, a fost publicat in dezbatere publica

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a afisat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea institutiei. Demersul este justificat de angajamentul Guvernului de a evalua eficienta structurilor si de a propune solutii de imbunatatire, inclusiv de reducere a aparatului public, acolo unde se justifica.

Astfel, proiectul de act normativ supus consultarii prevede desfiintarea a 44 de posturi din structura MMPS, dintre care 14 functii publice de conducere (3 director general, 2 director si 9 sef serviciu), 26 functii publice de executie de consilier superior si 4 functii contractuale de consilier in cadrul cabinet Secretar de Stat.

Proiectul de Hotarare prevede si reducerea numarului de secretari de stat, noua structura a MMPS urmand sa aiba 4 astfel de posturi in loc de 5.

Aparatul propriu al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale va avea un numar maxim de 380 de posturi, finantate de la Bugetul de Stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului Ministrului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat