M. Muncii a lansat site-ul tematic unde se regasesc 180 de servicii si beneficii gestionate de acest minister


Cele 180 de servicii si beneficii pe care le gestioneaza MMPS si institutiile din subordine / sub autoritate, disponibile intr-un singur site tematic pentru a facilita accesul cetatenilor la informatii si documente specifice.

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a lansat site-ul http://servicii.mmuncii.gov.ro/, primul inventar al tuturor celor 180 de servicii publice si beneficii furnizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si institutiile aflate in subordinea sau sub autoritatea acestuia.

Site-ul tematic a fost gandit ca o aplicatie simpla si intuitiva, astfel incat oricine are nevoie de informatii despre un beneficiu sau serviciu public sa poata gasi intr-un singur loc date privind documentele necesare pentru depunerea dosarului precum si formularele / cererile-tip aferente.

In prezent, doar 39 din cele 180 de formulare aferente serviciilor si beneficilor sociale pot fi transmise prin mijloace electronice (email sau portal online), iar durata de completare a unui formular variaza de la 5 pana la peste 40 de minute.

Cel mai rapid poate fi completat formularul pentru Completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj (ANOFM). Formularele pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil, respectiv a venitului minim garantat (ANPIS) necesita aproximativ 30 - 40 de minute pentru a fi completate. Formularul cel mai lung, al carui timp de completare depaseste 40 de minute, este pentru obtinerea pensiei internationale (de la CNPP).

Din cele 180 de beneficii si servicii prestate de MMPS si agentiile din subordine / sub autoritate, doar pentru 106 exista formulare tip. Pentru 67 de servicii si beneficii, cererile pentru depunerea dosarului trebuie scrise de mana.

Site-ul tematic servicii.mmuncii.gov.ro va fi actualizat in mod constant si reprezinta un prim pas in vederea implementarii integrate a strategiei pentru digitalizarea serviciilor publice de catre MMPS si institutiile din subordine / sub autoritate.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat