Organigrama M. Muncii 2020: Peste 90 de posturi desfiintate de Guvern


Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. Noua organigrama va avea 346 de posturi fata de 438 in prezent

Guvernul a adoptat hotararea privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale prin care numarul maxim de posturi al aparatului propriu este redus.

Astfel, din totalul de 438 de posturi existente in prezent, dupa reorganizare vor fi pastrate 346, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Noua organigrama prevede reducerea numarului total de demnitari, de posturi alocate cabinetelor demnitarilor, dar si de posturi de conducere (de la 40 la 28).

Noua structura prevede:

Cabinete demnitari:

- 4 posturi de secretar de stat, fata de 5 in prezent

- 12 posturi cabinete secretari de stat, fata de 20 in prezent

- 6 posturi cabinet ministru, fata de 8 in prezent

Posturi de conducere:

- 1 post secretar general adjunct, fata de 2 in prezent

- 0 posturi director general, fata de 5 in prezent

- 11 posturi director, fata de 10 in prezent

- 16 posturi sef serviciu, fata de 23 in prezent.

Prin masurile de reorganizare aprobate de Guvern se estimeaza o economie anuala cu cheltuielile de personal de aproape 9 milioane de lei.

Mai multe despre concediere si reintegrarea pe post aici>>>>>>Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat