93 de milioane de euro - fonduri europene pentru stimularea ocuparii fortei de munca


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a depus o fisa de proiect si a primit avizul Ministerului Fondurilor Europene, pentru obtinerea unei finantari in valoare de 93 de milioane de euro din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti.

Prin acest proiect, Serviciul Public de Ocupare va asigura acordarea facilitatilor financiare, prevazute de Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorilor care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, someri inregistrati in evidentele SPO. De asemenea, vor fi acordate prime pentru stimularea incadrarii in munca, potrivit Legii nr. 76/2002.

Concret, proiectul propus de ANOFM va fi implementat la nivel national, pe o perioada de 14 luni, avand ca obiectiv cresterea oportunitatilor de incadrare a 15.700 de someri non-NEET cu varsta peste 29 de ani, inregistrati la SPO, si persoanelor inactive non-NEET.

Astfel, din Fondul Social European va fi acordat sprijin financiar sub forma de prima de activare, potrivit Legii nr. 76/2002, pentru 100 de persoane cu varsta peste 29 de ani care se incadreaza in munca.

Totodata, potrivit fisei proiectului, se va asigura, conform art. 85 din Legea 76/2002, sprijin financiar agajatorilor pentru incadrarea unui numar de 15.600 someri sau persoane inactive.

Aceste subventii vor fi acordate angajatorilor pentru incadrarea in munca a persoanelor cu varsta mai mare de 29 de ani ce fac parte din urmatoarele categorii: somerii in varsta de peste 45 de ani, someri non-NEET care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata, persoane cu handicap primesc lunar. Subventiile se acorda pe o perioada de 12 luni, fiind in cuantum de 2.250 lei/lunar pentru fiecare persoana angajata.

Acest proiect se adauga celor 13 proiecte derulate de ANOFM in valoare totala de peste 650 de milioane de euro prin care sunt sustinute, din Fondul Social European, masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat