Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale


In actuala situatie de criza generata de pandemia de coronavirus, companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale si sa asigure o distributie echilibrata a acestora.

De exemplu, comerciantii cu amanuntul isi pot coordona atat transporturile de marfa, pentru a asigura aprovizionarea de produse de baza din toate domeniile, cat si livrarile la domiciliu pentru persoanele care nu isi pot parasi locuintele. De asemenea, companiile trebuie sa se asigure ca produsele lor sunt disponibile la preturi competitive.

Ca urmare, administratorii platformelor de comert online pot impune masuri pentru limitarea cresterilor nejustificate ale preturilor pentru produsele si serviciile de baza. De asemenea, legislatia in domeniul concurentei permite producatorilor sa stabileasca preturi maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea fi util pentru a limita cresterea nejustificata a preturilor la nivelul distributiei.

Consiliul Concurentei urmareste foarte atent comportamentul companiilor si atrage atentia ca nu va ezita sa ia masuri in cazul in care acestea se angajeaza in practici abuzive (cum ar fi stabilirea preturilor excesive) sau de tip cartel. Aceste actiuni ale Consiliului Concurentei sunt in concordanta cu politica comuna, adoptata de Comisia Europeana si Autoritatile Nationale de Concurenta prin Reteaua Europeana de Concurenta (European Competition Network - ECN), privind aplicarea regulilor de concurenta in timpul crizei provocate de Coronavirus.

A se vedea si:

Pastrati-va si Protejati-va salariatii! Veti avea din nou nevoie de ei!

Somajul_tehnic_pe_perioada_starii_de_urgenta

Munca la domicilliu si tele-munca. Ce le diferentiaza?

Modificarea unilaterala si temporara a locului si felului muncii in contextul pandemiei cu coronavirus

Starea de cantatina. Indemnizatia pentru carantina si pentru reducerea timpului de lucru

Suspendarea contractului de munca ca urmare a carantinei sau fortei majoreServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat