Protocol ANOFM si IGI pentru sprijinirea cetatenilor non-UE din Romania al caror contract individual de munca a incetat si vor sa se reangajeze


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a incheiat un protocol de cooperare cu Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, in vederea sprijinirii cetatenilor non-UE cu sedere legala in Romania, carora le-au incetat contractele individuale de munca si doresc sa se rangajeze in Romania.

Documentul stabileste un set unitar de reguli si cerinte organizatorice pentru gestionarea eficienta a situatiei acestor persoane si creeaza posibilitatea agentiilor pentru ocuparea fortei de munca de a le contacta pentru a le oferi servicii specializate in vederea incadrarii in munca.

IGI, prin structurile teritoriale, va transmite agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, situatia nominala a strainilor care se afla pe teritoriul Romaniei, cu sedere legala, al caror contract individual de munca a incetat si pentru care IGI a primit informari de la angajatori.

In baza acestor informatii, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va identifica cetatenii straini inregistrati in evidentele proprii, iar persoanele neinregistrate vor fi contactate de agentiile judetene pentru a beneficia de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, necesare reintegrarii lor in piata muncii.

In baza protocolului incheiat intre cele doua institutii, ANOFM va transmite structurilor teritoriale pentru imigrari situatia strainilor care s-au inregistrat in evidentele agentiilor teritoriale ca someri sau persoane in cautarea unui loc de munca, precum si rezultatul serviciilor oferite.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat