PE a aprobat o lege care interzice europenilor să muncească mai mult de 48 de ore pe săptămānă


Parlamentul European (PE) a votat un pachet de reglementări care interzice cetăţenilor europeni să muncească mai mult de 48 de ore pe săptămānă, declanşānd un conflict īntre legislativul UE şi guvernele statelor membre şi companii.
Cele 27 de state membre au căzut deja de acord să permită angajaţilor din spaţiul comunitar să lucreze mai mult de 48 de ore pe săptămānă. Īn urma votului de miercuri din PE, legislativul şi reprezentanţii guvernelor naţionale vor īncepe ultima rundă de negocieri pe această temă, iar rezultatul nu poate fi anticipat, potrivit agenţiei internaţionale de presă. Angajaţii din 15 state membre au, īn prezent, opţiunea legală de a munci mai mult de 48 de ore pe săptămānă. Acest grup de ţări derulează o campanie intensă pentru menţinerea acestei legi, care rămāne īn vigoare pānă la o decizie finală de modificare sau anulare. Legislaţia care interzice angajaţilor din UE să lucreze mai mult de 48 de ore pe săptămānă a fost aprobată de PE cu 421 de voturi "pentru", 273 "īmpotrivă" şi 11 abţineri. Totodată, legislativul blocului comunitar a aprobat, cu 512 voturi la 141, īnregistrarea tuturor orelor petrecute "de gardă" - spre exemplu, de medici - ca ore de lucru. "Aş dori să felicit cei două milioane de medici din Europa", a declarat parlamentarul spaniol Alejandro Cercas, socialistul care a susţinut măsura īn PE.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat