Ungaria, Grecia şi Portugalia au ridicat restricţiile de muncă pentru români


Începând cu data de 1 ianuarie 2009 Ungaria, Grecia şi Portugalia au decis să ridice restricţiile la libera circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria, anunţă marţi MAE român, care \"salută cu deosebită satisfacţie decizia\".
Cetăţenii români pot lucra astfel în Ungaria, Grecia şi Portugalia fără a deţine permis de lucru, în condiţii egale cu cetăţenii acestor state sau cu cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene. \"Deciziile anunţate recent se înscriu în spiritul principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, între care libera circulaţie a persoanelor ocupă un rol esenţial, ca o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pe piaţa internă, şi reprezintă o expresie a calităţii deosebite a relaţiilor bilaterale ale României cu aceste state\", se arată în comunicatul Ministerului de Externe. Atunci când România a intrat la 1 ianuarie 2007 în UE, 15 ţări au impus restricţii totale sau parţiale cetăţenilor români şi bulgari: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania şi Ungaria. Belgia, Olanda, Irlanda, Germania şi Marea Britanie au anunţat deja că vor prelungi aceste restricţii pentru români, în timp ce Spania a anunţat că va ridica restricţiile.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat