Guvernul danez pregateste eliminarea conditiilor tranzitorii de acces pe piata muncii pentru lucratorii romāni si bulgari īncepānd cu data de 1 mai 2009


Desi Tratatul de aderare la UE a tarilor din Europa Centrala si de Est permite statelor membre sa adopte masuri tranzitorii privind accesul fortei de munca din noile state membre UE pāna la 7 ani, guvernul danez nu va mai prelungi aceasta perioada, deoarece numarul angajatilor din aceste state nu a influentat major piata fortei de munca din Danemarca.
Īn august 2007, au fost emise 13.000 permise de munca cetatenilor statelor UE si īn perioada urmatoare numarul a scazut, ajungānd īn octombrie 2007 la aprox. 8.800, dintre care 796 au fost acordate cetatenilor romāni. La data de 4 decembrie 2008 guvernul danez a ajuns la un acord cu partidele parlamentare prin care conditiile tranzitorii de acces pe piata muncii daneze a cetatenilor romāni si bulgari īsi vor īnceta valabilitatea īncepānd cu 1 mai 2009. Guvernul danez va depune la Parlamentul danez propunerea de eliminare a restrictiilor pe piata muncii impuse cetatenilor romāni si cetatenilor din celelalte state membre UE, iar Parlamentul danez este asteptat sa aprobe pāna la data de 01.05.2009 propunerea. Pāna la data de 01.05.2009 cetatenii romāni se pot angaja īn Danemarca numai daca au un contract aprobat de autoritatile daneze, care presupune acordarea permisului de munca si sedere (rezidenta).Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat