Concluziile reuniunii dintre reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si reprezentantii organizatiilor sindicale din domeniul administratiei publice


Vineri, 20 februarie 2009, ora 10.00, a avut loc intalnirea reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu organizatiile sindicale din domeniul administratiei publice.
La reuniunea desfasurata la sediul ministerului au participat reprezentantii confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national si ai federatiilor din domeniul administratiei publice precum si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice si ai Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Urmare a discutiilor cu partenerii sociali au rezultat, intr-o forma succinta, urmatoarele : 1. Eliminarea incompatibilitatilor din statutul functionarilor publici si inlocuirea acestora cu declaratia pe propria raspundere din declaratia de interese 2. Etapizarea dezbaterilor privind Legea salarizarii unitare a personalului bugetar - in prima etapa abordarea salarizarii in domeniul administratiei publice si in etapa a doua problematica salarizarii personalului din domeniul invatamantului si sanatatii 3. Eliminarea sporurilor tinand cont de necesitatea mentinerii celor justificate 4. Problema efectuarii disponibilizarilor sa fie analizata prin raportarea la numarul orelor suplimenatare realizate 5. In privinta domeniului asistentei sociale, reprezentantii sindicatelor au considerat ca actualmente exista un exces de prevederi legislative in acest domeniu. Reprezentantii MMFPS, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor din administratia publica, s-au angajat in ceea ca priveste viitoarea Lege a salarizarii unitare a personalului bugetar, ca un reprezentant al ministerului sa transmita organizatiilor sindicale participante, setul de principii si situatia veniturilor totale si a sporurilor personalului din zona bugetara. Federatiile sindicatelor din administratia publica si confederatiile sindicale s-au angajat sa elaboreze propriile propuneri pe aceasta baza, pe care le vor transmite intr-o saptamana la MMFPS, urmand ca dupa analizarea lor sa se programeze o noua intalnire de lucru. S-a stabilit ca proiectul Legii salarizarii unitare a personalului bugetar sa fie realizata in baza unui calendar bine definit, de catre Grupul de lucru format din reprezentantii partenerilor sociali si ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care isi va desfasura activitatea distinct de Comisia de Dialog Social. De asemenea, s-a stabilit procedura de lucru si pentru rezolvarea problematicii reformei legislatiei din domeniul asistentei sociale.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat