Persoanele cu studii superioare, inclusiv din Romania, nu au restrictii pe piata muncii din Germania


Persoanele cu studii tehnice sau academice superioare din orice stat membru al Uniunii Europene (UE) pot muncii fara restrictii pe piata germana, potrivit Ambasadei Romane la Berlin, citata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
De la 1 ianuarie 2009 a fost total liberalizata piata muncii pentru persoanele cu studii tehnice superioare, academice, doctori sau doctoranzi, sau celor cu MBA - uri, insa de aceste prevederi vor beneficia in mod automat si membrii de familie ai acestora. Acestia vor putea solicita, celor 657 de filiale ale BAA (Agentia Federala pentru Munca), in mod preferential, posibilitati de angajare pe plan local, se arata in comunicat. Pentru academicienii provenind din statele membre ale UE nu exista practic nicio limitare a numarului. Ei au acces liber si, in principiu nelimitat, la toate sectoarele si ramurile economiei interne. In plus, cei care au studiat in Germania pot obtine dreptul de a domicilia cel putin un an pe teritoriul acestei tari, cu scopul identificarii celor mai bune oferte de angajare. Absolventii institutelor germane din strainatate pot obtine, de asemenea, fara nicio ingradire, sau alt fel de examene de omologare, dreptul de munca pe piata interna. Cei care detin contracte de angajare, peste limita sumei de 64.800 euro anual, vor beneficia, in mod automat, de permis de munca pentru o perioada nelimitata pe teritoriul Germaniei, potrivit comunicatului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat