Irlanda va mentine restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari


Irlanda va mentine restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari pana in 2011, a declarat un ministru irlandez.
Conor Lenihan, ministru de stat responsabil cu integrarea, a declarat intr-un interviu pentru bTV ca exista doua motive pentru aceasta decizie, respectiv criza economica si numarul mare de muncitori straini veniti in Irlanda din tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004. Conform ultimelor statistici, peste 420.000 de straini muncesc in Irlanda, dintre care 250.000 provin din Polonia. Cetatenii romani si bulgari pot locui si munci in Irlanda, dar se pot angaja doar daca au obtinut un permis special de munca. Lenihan a mai spus ca rata somajului in tara sa este de 9 procente. Guvernul si-a explicat reticenta in ceea ce priveste sporirea numarului de muncitori straini si prin presiunile exercitate de sindicate si asociatiile angajatorilor. Pe langa Irlanda, Germania, Austria si Marea Britanie au mentinut de asemenea restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat