Ministerul Muncii va infiinta casute de tip familial si apartamente pentru orfani, cu 21 milioane lei


Ministerul Muncii a anuntat miercuri ca vrea sa deruleze pana la finalul lui 2009 un program prin care unele orfelinate vechi ar putea fi inchise, iar in locul lor sa fie infiintate casute de tip familial si apartamente, bugetul total anuntat urmand sa fie de 21,71 milioane lei.
"Cel putin 270 de copii vor beneficia de servicii adecvate nevoilor lor si cel putin 170 de persoane angajate in serviciile de protectie a copilului vor participa la programe de perfectionare pentru a dobandi noi cunostinte si deprinderi specifice abordarilor recent promovate in domeniul protectiei drepturilor copilului", se arata in Nota de fundamentare a proiectului. Astfel, potrivit modificarii anexelor 1 si 2 la Hotararea Guvernului nr. 617/2008 pentru aprobarea programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului pentru perioada 2008-2009, bugetul total este de 21,71 milioane lei, din care 9,84 milioane lei pentru 2008 si 11,87 milioane lei pentru 2009. De asemenea, la anexa nr.1, punctul 3 - Programul "Servicii specializate pentru copilul delincvent", bugetul total este de 4,97 milioane lei, din care 3,28 milioane lei pentru 2008 si 1,69 milioane lei pentru 2009. La anexa nr. 2, se arata ca data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte va fi de minimum 21 de zile de la data publicarii anuntului de participare si ca proiectele depuse vor fi evaluate de comisii in termen de cel mult 15 zile de la data-limita de depunere. Ministerul mai anunta ca, in urma procedurii de evaluare si selectie incheiate in februarie 2009, a fost atribuit un proiect pentru inchiderea institutiilor de tip vechi pentru protectia copilului si infiintarea de casute de tip familial si apartamente, finantat cu 1,23 milioane lei, un proiect pentru dezvoltarea retelei serviciilor sociale comunitare pentru copil si familie, de 135.567 lei, doua proiecte vizand, servicii specializate pentru copilul delincvent, de 1.303.618 lei si cinci proiecte pentru perfectionarea personalului care lucreaza in serviciile de protectie a copilului, de 386.094 lei.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat