Discutii la Ministerul muncii referitoare la proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice


In data de 12 mai, ora 10.00, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut loc a doua reuniune a Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea principiilor proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice.
Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, precum si ai Serviciului Roman de Informatii au depus, in timpul sedintei, propriile propuneri privind setul de principii care sastea la baza unei reglementari unitare in stabilirea dreptului de pensie. Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti si Ministerul Afacerilor Externe vor transmite pana pe 13 mai a.c. propunerile pe marginea viitorului act normativ. Grupul de lucru interministerial a avansat ca principiu de luat in calcul in elaborarea Legii sistemului unitar de pensii „principiul compensarii riscului profesiei”, care sa tina seama de specificul si incompatibilitatile existente in exercitarea profesiei, in stabilirea dreptului de pensie. Participantii la reuniunea Grupului de lucru interministerial au fost de acord ca este nevoie de o actiune coerenta a tuturor factorilor implicati in stabilirea cadrului de reglementare a sistemului unitar de pensii publiceServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat