Ministerul Muncii propune modificarea legislatiei conflictelor de munca


In vederea realizarii obectivelor programului de consolidare si eficientizare a dialogului social, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a demarat lucrarile stabilite in cadrul calendarului legislativ in domeniul dialogului social.
Vineri, 10 iunie 2009, reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale s-au intalnit cu partenerii sociali pentru a stabili aspectele metodologice pentru desfasurarea lucrarilor. Intalnirile sunt coordonate de directiile de dialog social din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si a domnului Valentin Mocanu, secretar de stat coordonator al dialogului social. Vor participa la discutii partenerii sociali, sindicate si patronate reprezentative la nivel national. In perioada urmatoare vor avea loc saptamanal discutii intre reprezentantii MMFPS si partenerii sociali in formula grupurilor de lucru privind amendarea urmatoarele acte normative: - Legea 130/1996 privind contractele colective de munca; - Legea 356/2001 - Legea patronatelor; - Legea 168/1999 privind solutionarea conflictelor colective de munca; - Legea 54/2003 - Legea sindicatelor. Prima etapa a lucrarilor va viza stabilirea, pe baze consensuale, a principiilor care vor sta la baza amendarii actelor normative. Vor avea loc ulterior discutii tehnice la nivel de experti, in urma carora se va redacta textul legislativ. Constituirea grupurilor de lucru tripartite pentru elaborarea pachetului legislativ in domeniul dialogului social sustine implicarea partenerilor sociali in armonizarea si corelarea cadrului legislativ in domeniu pentru consolidarea si eficientizarea dialogului social.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat