Proiect de lege privind infiintarea Tribunalelor de munca si asigurari sociale


Potrivit proiectului de lege, Tribunalele de munca si de asigurari sociale si Curtile sociale de apel vor avea in competenta solutionarea litigiilor de munca si a asigurarilor sociale, rezultate din existenta unor raporturi contractuale de munca sau a unor raporturi de serviciu, precum si a altor conflicte date prin lege in competenta lor.Judecarea cauzelor se va face cu respectarea principiului celeritatii. Proiectul mai prevede ca membrii completului de judecata vor avea aobligatia la primul termen de judecata de a media conflictul de munca si de a starui in solutionarea acestuia pe cale amiabilaa.

Proiectul de lege stabileste ca Tribunalele de munca si asigurari sociale se vor infiinta prin transformarea sectiilor si a completelor specializate in solutionarea cauzelor privind conflictele de munca si asigurari sociale care functioneaza in cadrul fiecarui tribunal judetean si al municipiului Bucuresti.

Tribunalele vor avea in componenta lor cel putin doua complete de judecata, in functie de numarul de cauze deduse judecatii acestora. In cadrul Tribunalelor, isi vor desfasura activitatea judecatori de cariera, specializati in dreptul muncii si al asigurarilor sociale sau in ramuri conexe ale acestora, judecatori sociali, personal auxiliar si personal tehnic -administrativ.

Textul proiectului de lege este diponibil AICI.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat