Londra va mentine restrictiile privind accesul fortei de munca din Romania in Marea Britanie


Ministerul Afacerilor Externe a luat act de decizia autoritatilor de la Londra de a mentine pana in anul 2011 restrictiile privind accesul fortei de munca din Romania si Bulgaria pe piata fortei de munca din Marea Britanie si isi exprima dezamagirea in legatura cu aceasta masura.

MAE considera ca libera circulatie a fortei de munca reprezinta un principiu fundamental al Pietei Unice, garantat prin tratatele Uniunii Europene, iar cetatenii romani, in calitate de cetateni europeni, trebuie sa se bucure de acest drept in toate statele membre cat mai curand posibil. Mentinerea barierelor in calea liberei circulatii a lucratorilor impiedica utilizarea intregului potential de forta de munca al UE pentru iesirea din actuala criza si relansarea economiei europene.

In opinia MAE, nivelul prezentei romanesti din Marea Britanie nu este de natura sa provoace o presiune importanta pe piata locala a muncii care sa justifice masuri de protectie, mai ales in conditiile in care se manifesta o tendinta accentuata a cetatenilor romani de a se reintoarce in Romania.

Obiectivul comun al Romaniei si al Marii Britanii, atat in plan bilateral, cat si cadrul UE si NATO, ramane promovarea unui parteneriat strans. Cele doua parti vor actiona, in continuare, pentru valorificarea multiplelor oportunitati de cooperare, astfel incat decizia privind accesul pe piata fortei de munca sa nu afecteze dezvoltarea relatiilor romano-britanice.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat