Proiect de Hotarare privind stabilirea numarului autorizatiilor de munca ce pot fi eliberate strainilor in anul 2010


Hotararea va stabili un numar total de 8.000 de autorizatii de munca ce vor fi eliberate in anul 2010 strainilor care doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze munca in Romania in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina,

defalcate pe tipuri de autorizatii de munca, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, aprobata cu modificari prin Legea nr. 134/2008.

Tipurile si numarul de autorizatii de munca care vor putea fi acordate strainilor in anul 2010:
a) Autorizatii de munca pentru lucratori permanenti - 5500;
b) Autorizatii de munca pentru lucratori detasati - 1000;
c) Autorizatii de munca pentru lucratori sezonieri - 400;
d) Autorizatii de munca nominale - 100;
e) Autorizatii de munca pentru lucratori stagiari - 200;
f) Autorizatii de munca pentru sportivi - 500;
g) Autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri - 300



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat