8.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa munceasca in Romania


Guvernul a decis eliberarea, in anul 2010, a unui numar de 8.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa se incadreze in munca in Romania in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Executivul a adoptat, in acest sens, o Hotarare de Guvern.

Aceste autorizatii de munca sunt eliberate de catre Oficiliul Roman pentru Imigrari pe mai multe tipuri, dupa cum urmeaza:

- Autorizatii de munca pentru lucratori permanenti - 5.500

- Autorizatii de munca pentru lucratori detasati a 1.000

- Autorizatii de munca pentru lucratori sezonieri a 400

- Autorizatii de munca nominale a 100

- Autorizatii de munca pentru lucratori stagiari a 200

- Autorizatii de munca pentru sportivi a 500

- Autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri a 300

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca in situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca va fi mai mare decat cel stabilit de Guvern, acesta poate fi suplimentat printr-o Hotarare a Executivului. De asemenea, autorizatiile de munca prevazute in acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state nu sunt incluse in acest numar de autorizatii de munca stabilite pentru anul 2010.

aAs dori sa subliniez ca prin stabilirea numarului de autorizatii de munca de catre Guvern se asigura un control al numarului strainilor care muncesc pe teritoriul Romaniei si se limiteaza numarul lucratorilor detasati, pentru care nu se platesc contributii sociale in Romaniaa, a afirmat Ioana Muntean.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat