CSM: Stabilire grade de complexitate pentru un volum de munca optim


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, azi 17 decembrie 2009, ca se impune stabilirea valorii complexitatii tuturor cauzelor, in cadrul aplicatiei Ecris 3.0, ca element determinant pentru punerea in aplicare a proiectului privind stabilirea volumului optim de munca al judecatorilor.

Volumul optim de munca pentru instante a fost stabilit, potrivit proiectului pentru stabilirea volumului optim de munca al judecatorului, la limita de 3960 de puncte/judecator. El se raporteaza la punctajul rezultat in functie de gradul de complexitate ale cauzelor, stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru fiecare obiect atasat aplicatiei Ecris 3.0.

Nomenclatorul de obiecte ale aplicatiei Ecris 3.0 a suferit completari, ca urmare a modificarilor de natura legislativa, astfel incat este necesar, ca acestora, sa le fie atribuite noi grade de complexitate, in vederea repartizarii aleatorii a cauzelor si pentru evidentierea volumului de munca al fiecarui judecator.

Desi initial, atribuirea gradelor de complexitate, pentru noile obiecte cu care a fost completata aplicatia Ecris 3.0 a fost amanata in vederea implementarii aplicatiei Ecris 4.0, la cererea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in prezent necesitatea rezulta din derularea in bune conditii a proiectului privind stabilirea volumului optim de activitate al judecatorului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat