Precizarile Ministerului muncii referitoare la cheltuielile de personal


Ca raspuns la afirmatiile aparute in mass-media in aceasta perioada cu privire la cresterea semnificativa a cheltuielilor de personal aferente Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in anul 2010, facem urmatoarele precizari:


Prin aplicarea prevederilor Legii nr.329/2009, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a redus numarul institutiilor aflate in subordine de la 8 la 5 si numarul total de posturi existent la nivelul aparatului central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa cu aproximativ 1.450.
In cadrul aceluiasi proces de reorganizare, Inspectia Muncii institutie care pana la intrarea in vigoare a Legii nr.329/2009 se finanta integral din venituri proprii, a fost reorganizata ca institutie publica finantata integral de la bugetul de stat.
Astfel veniturile proprii realizate in anul 2009 de Inspectia Muncii (circa 345 milioane lei) se fac venit la bugetul de stat, iar finantarea cheltuielilor acestei institutii se realizeaza incepand cu luna decembrie 2009 de la bugetul de stat.
Referindu-ne strict la capitolul cheltuieli de personal in anul 2009 acestea au fost urmatoarele:
- la Inspectia Muncii in suma de 234 milioane lei;
- la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, inclusiv celelelate unitati din subordinea acestuia, in suma de 102 milioane lei.
Fata de totalul de 336 milioane lei cheltuieli de personal alocate in anul 2009 pentru intregul personal din aparatul central al ministerului si al structurilor aflate in subordinea sa, pentru anul 2010 sunt prevazute fonduri in suma de 219 milioane lei, respectiv 65%.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat