M . Muncii: Comisie bipartita constituita in vederea simplificarii sistemului de salarizare si ierarhizare


In vederea simplificarii sistemului de salarizare si ierarhizare, proces ce se va realiza in cursul anului 2010, fost infiintata potrivit legii, o comisie bipartita, alcatuita din specialisti ai ministerelor si reprezentanti ai confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national.


Prima intalnire a comisiei va avea loc miercuri, 6 ianuarie 2010, ora 1000 la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Informatii suplimentare:
  • Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, potrivit art. 47, a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2010.
  • Legea se aplica etapizat in perioada 2010 a 2015, prin majorari succesive si diferentiate a salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza pentru personalul militar si a indemnizatiilor lunare de incadrare, astfel incat la sfarsitul intervalului sa se ajunga la un raport intre salariul de baza minim si cel maxim in sectorul bugetar de 1 la 12.
  • La trecerea de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salariare, atat in anul 2010, cat si in perioada de implementare a legii, nu va fi diminuat salariul brut de care beneficiaza personalul potrivit actualelor reglementari.
  • Salariile de baza si soldele functiilor de baza, care la data de 31 decembrie 2009 aveau o valoare mai mica de 705 lei/luna, vor fi majorate la aceasta valoare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat