La M. Muncii a avut loc intrunirea comisiei pentru simplificarea sistemului public de salarizare si ierarhizare


Miercuri, 6 ianuarie 2009, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a avut loc prima intalnire a comisiei de experti pentru simplificarea sistemului public de salarizare si ierarhizare, infiintata conform Legii cadru 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice in baza art. 42.Intalnirea a fost moderata de domnul Valentin Mocanu, secretar de stat coordonator al dialogului social. La intalnire au participat membrii comisiei, stabiliti conform Ordinului nr.1774/09.12.2009, precum si experti la nivelul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Activitatea comisiei de experti vizeaza in principal evaluarea si analiza structurii de personal a sectoarelor de activitate din sistemul bugetar, posibilitatea de reducere a numarului de functii pe domenii de activitate bugetara, cu precadere a functiilor comune, precum si stabilirea unui sistem reformat si simplificat de salarizare bazat pe grupuri ocupationale si gradatie.

In cadrul intalnirii s-au purtat discutii privind aspectele de organizare si de procedura ale intalnirilor ulterioare. In acest sens, Directia de salarizare din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a stabilit calendarul intalnirilor pentru semestrul I, ianuarie-iunie, si etapele de lucru. In aceasta etapa se va urmari in principal:

* evaluarea functiilor, activitate in cadrul careia vor fi cooptati experti in domeniul Resurselor Umane;
* componenta salariala care se reflecta in sectorul privat;
* crearea unei baze informatice pentru Legea cadru 330/2009 pentru incadrarea personalului;


Urmatoarea intalnire va avea loc joi, 14 ianuarie a.c, ora 9:30.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat