La M. Muncii se afla Proiectul de Ordonanta privind instituirea alocatiei pentru nasterea copilului


Pentru sprijinirea familiilor in care se nasc copii, prin Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat s-a instituit alocatia pentru nou-nascuti acordata pentru primii 4 copii nou-nascuti vii.

De asemenea, in decembrie 2006 a fost instituit trusoul pentru nou-nascuti prin Legea nr.482/2006 privind acordarea de trusouri pentu nou-nascuti, potrivit careia toti copiii nou-nascuti beneficiaza de produse constand in haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in valoare de 150 lei.
Deoarece procedura de achizitie a produselor pentru trusou in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare impune o perioada destul de lunga pentru realizarea tuturor demersurilor pentru achizitie, avand in vedere diversitatea produselor existente pe piata si volumul achizitiei, prin modificari legislative succesive, s-a stabilit ca pentru copiii nascuti in perioada ianuarie 2007 aa‚¬a€œ decembrie 2009 sa fie acordata contravaloarea trusoului.

Proiectul de Ordonanta>>>

Model Cererepentru acordarea alocatiei pentru nasterea copiluluiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat