O parte dintre bugetari ar putea beneficia de sporuri si alte drepturi chiar si in acest a


O parte dintre bugetari ar putea beneficia de sporuri si alte drepturi chiar si in acest an, cu toate ca executivul anuntate se vor fi taiate toate beneficiile extrasalariale.

Conditia este ca sporurile respective sa fie stabilite in contractele colective de munca incheiate inainte de inceputul anului. Prevederea face obiectul unei ordonante de urgenta a guvernului.

Potrivit proiectului de act normativ, sporurile si alte drepturi obtinute de salariati vor fi acordate in continuare, pana la expirarea contractelor colective de munca. Masura se aplica doar in cazul angajatilor de la institutiile care au trecut de la finantarea din venituri proprii, la finantarea de la bugetul de stat.

Documentul mai stipuleaza ca, in cazul contractelor colective sau individuale care incalca legislatia in vigoare la data incheierii lor, sporurile nu vor mai fi acordate.

De asemenea, stabileste si nivelul de salarizarea viitoare a personalului din institutiile publice, dupa expirarea contractelor si acordurilor colective de munca. Astfel, incadrarea salariala va tine cont de vechimea in munca si se va face pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009.

Proiectul de ordonanta va fi analizat, luni, in sedinta comisiei de dialog social de la Ministerul Muncii, la care au fost invitati sa participe si reprezentantii sindicatelor, dupa care va fi prezentat Guvernului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat