De azi intra in vigoare noile amenzi pentru sanctionarea muncii la negru


Pentru un contract individual de munca neinregistrat la timp, angajatorii vor fi nevoiti sa platesca 1.500 de lei, iar pentru mai mult de 13 contracte suma urca pana la 20.000 de lei.

Angajatorii sunt obligati sa inregistreze contractele individuale de munca cel tarziu cu o zi inainte de inceperea activitatii de catre salariat, potrivit unei Hotarari de Guvern care intra astazi in vigoare.

Actul normativ prevede sanctiuni aspre pentru cei care nu se conformeaza. De exemplu, pentru fiecare contract neinregistrat la timp se aplica o amenda de 1.500 lei. Pentru completarea registrului general de evidenta a angajatilor cu date eronate, amenda este intre 3.500 si 5.000 lei. Pentru mai mult de 13 contracte individuale de munca neinregistrate conform noilor reglementari, se aplica o amenda fixa de 20.000 lei.

Angajatorii sunt obligati sa inregistreze elementele de identificare ale salariatilor cel tarziu cu o zi inainte de inceperea activitatii.Tot cu o zi inainte de inceperea activitatii trebuie depus la inspectoratul teritorial de munca si registrul de evidenta a angajatilor, in forma electronicaServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat