Replica M. Muncii privitoare la alocatiile de stat pentru copii


Prin Programul de Guvernare se propune revizuirea conceptiei programelor de asistenta sociala, prin orientarea acestora in functie de nivelul veniturilor realizate pe familie si restructurarea prestatiilor sociale existente atat la nivel national, cat si local, astfel incat acestea sa reprezinte o forma complementara de protectie sociala si nu sa constituie unica sursa de venit pentru cei care au capacitate de munca.

Una dintre masurile propuse are in vedere unificarea alocatiei de stat cu alocatia familiala complementara, respectiv alocatia de sustinere pentru familia monoparentala. Noua alocatie unitara rezultata se va acorda in cuantumuri diferentiate in functie de veniturile pe membru de familie si de numarul de copii din familie. Cuantumurile vor fi mai mari pentru familiile cu venituri mai reduse si direct proportionale cu numarul de copii, urmand ca familiile cu venituri foarte mari sa primeasca alocatia intr-un cuantum foarte mic. Prin urmare, se va acorda un sprijin focalizat, tintit, pentru familiile cu copii si ale caror venituri nu permit asigurarea ingrijirii si cresterii copiilor.


In prezent, de alocatia de stat pentru copii 0 a 18 (19) ani beneficiaza un numar de aprox. 3,9 milioane copii, iar de alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, care se acorda acelor familii cu venituri pe membru de familie de pana la 470 lei, beneficiaza un numar de aprox. 799.300 familii.

Vezi si >>>>Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat